Chat

Er zijn momenteel geen beantwoorders online. De chat is opnieuw open van 5 januari tot en met 31 januari 2023, elke avond tussen 18u en 23u.

Nood aan een babbel? Zit je met zorgen? Het blokken even beu? Kan je een peptalk gebruiken? Even zin om te ventileren?

De chat is opnieuw open in januari 2023. In tussentijd kan je terecht op onze website voor allerlei tips en ontspanning. Neem zeker ook een kijkje op www.teleblok.be/digitaleblokdoos voor materialen die je kunnen helpen bij het blokken. Succes! 

EMOTIONELE STEUN

Onze vrijwilligers luisteren naar al je zorgen, groot of klein. Zo bieden we emotionele steun en gezelschap. Zowel studenten met zorgen als wie zich zorgen maakt om studenten is welkom op onze chat.

AFSPRAKEN

  • Schelden, grof taalgebruik...horen niet thuis op de chat!
  • Een chatgesprek duurt maximaal 1 uur zodat ook anderen de kans krijgen om te chatten, en jij terug kan studeren :).
  • Jij bepaalt wat je wil vertellen en wat niet. Voel je vrij om aan te geven wat jij verwacht van het gesprek.
  • Alle vragen zijn welkom. De beantwoorders luisteren en helpen je gedachten te ordenen.
  • Voor concreet studieadvies ga je beter naar de dienst studiebegeleiding of een trajectcoach.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Luisteren

Met volle aandacht en zonder oordeel maken we tijd voor jou. We praten over je gevoelens, gedachten, angsten en twijfels. Alles is bespreekbaar. Bij ons kun je erop los ventileren. Dat geeft rust in je hoofd. We hopen dat we je terug een beetje verder op weg kunnen helpen.

Tips & kant-en-klare oplossingen?

De wondertip bestaat helaas nog niet. Voor iedereen werkt wat anders. Vooral willen we luisteren en proberen met je mee te denken. Zo vind je misschien wel zélf een antwoord op jouw vraag. En vaak vind je rust in het kunnen vertellen van je zorgen, zonder dat daar meteen een oplossing voor is. Voor concreet studieadvies ga je beter naar de dienst studiebegeleiding of een trajectcoach.

Anoniem en vertrouwelijk

Ons chatgesprek met jou is strikt vertrouwelijk, anoniem en gratis. Niemand anders volgt mee. Jij beslist wat je vertelt en wat niet. De inhoud van ons gesprek gebruiken we enkel voor studiedoeleinden. We bewaren je persoonsgegevens niet en geven je gegevens nooit door aan derden. Ook op je computer blijft niets achter van ons gesprek. Alleen in je browsergeschiedenis kun je mogelijk zien dat je onze website bezocht.